Facebook Ez's

Saturday, 21 May 2011

2/5/2011

Tarikh nie lah ak tak balik kl pastu kena keje keras dari pagi sampai malam untuk ciap keje dekat kolej.
Memang penat lah kan sampai ak xcukup rehat start kelas pukul 8 sampai 12 malam memang lama kan keorang bole ke tahan macam tu ? Tak bole kan ? Biasa la cos ak memang susah nak tido 12 jam tak kan bole punya pecaya lah tak kan bole punya paling bole tido lama pon 4jam or 3jam jea tu pon sebab keje banyak so kena tido lambat lah kan kalau ciap bole relax awal.Ak buat keje sampai malam pon sebab ak ad pemeran ble da ad pemeran pada 19/5-20/5/2011 so kena ciap dengan cepat la tapi ak xdela ciap cepat sangat yela banyak kot keje dengan lukisan ag pastu fokus dekat pc memang tak lah kan bole pecah kepala dibuatnya. .

Pasal ak tak ciap keje gara-gara ak tak bole balik kl memang ak rindu dekat umah ak pastu dengan pisang nye duduk dekat sabak tu pastu tak bole buat ape so ak punya keje habiskan duit jela. .
Habis duit ke benda yang halal bukan yang haram ak pon ad otak ag nak pk.So ak habis kan duit ke halal maksud nye habis kan ke makan je time malam-malam pulak tu makan memang gumuk badan ak. .haha tapi xpe ak tak kesah sangat pasal badan yang penting ak nak study tu je pasal benda lain maybe ak bole ketepi kan kot. .  

Tapi ak harap sangat ak berjaya dalam ak punya cos nie sebab ak nak tolong tok family ak bukan tok siapa-siapa.Ak janji diri ak lepas nie ak nak study betul-betul supaya ak bole pegi jauh lagi.Dalam masa 6 bulan nie ak bole bawak dalam semua kerja dan paham ape yang ak study nie. .insyallah tok SMK 2 hingga SMK 4 ak bole bawak insyallah ak nak habis kan 2 tahun.

Oke sekarang ak nak cakap pasal ak tadi yang ak tak bole balik sebab banyak keje xciap ag pastu kelas tambahan tok malam.Tok keje ak ciap ari khamis 12/5/2011 waw hebat kan. .haha. .ak xdela hebat sangat tok ciap dengan cepat tapi dengan ad orang tolong ak member-member kelas terima kasih friends. .haha. .kalau tak de dieorang ak xbole buat keje sangat bukan ak cakap ak tak bole buat terus tapi ak bole buat just ak punya drawing nak tengok lawa ke tak kalau tak lawa ak buat alek tapi tok drawing ak tak hebat sangat memang lah sekolah menangah ak cos seni kan tapi 2 tahun kan ak tinggal kan cos macam tu so ak masuk KOLEJ KOMUNITI tahun nie 2011 lambat kan ak masuk umur da 19 tapi lambat masuk. .haha. .oke citer pasal tadi ble ak masuk KOLEJ KOMUNITI tu cos seni bina memang orang panggil seni bina ad pasal-pasal seni kan oke memang ad tapi ak cakap tadi kan yang ak da tinggal kan cos 2 tahun kan ? Lepas tu ak masuk study pastu ad pasal seni-seni memang tangan ak tak bole lukis-lukis lah sebab ak da lupa cara-cara gaya lukis. .hahaha. .so drawing ak tak berapa cantik lah tu yang member-member ak tolong. .huhu. .

Tapi ak dapat ciap kan semua keje ak pada 12/5/2011 yang ak cakap tu. .haha. .so tu jela ak nak share dekat keorang. .haha. .kalau ad ag citer ak share k. .cHoW!!

Friday, 22 April 2011

BeRsUkA RiAnG BeRsAmA WaRga UsOp


Nie gambar warga usop gambar nie kenangan lorh.Warga usop bukan usop hantu kak limah tu tapi nama tu khas untuk nama umah sewa kteowg nie semua member aku dekat sabak bernam budak kolej komuniti. .huhu. .

Gambar nie aku edit sendiri guna ***** ********* sorry kalau aku tak bgtau aku guna softwere ape time edit pic nie. .haha. .rahsia meyh.Kalau keowg tengok gambar nie macam-macam tempat kteowg amek gambar kan ? Tapi ikut kan kteowg amek pic 2 tempat jea dekat klcc 1 pastu dekat sabak bernam pon ada. .huhu. .

Amek gambar macam-macam aksi kteowg buat sampai breakdance pon kteowg time kteowg buat breakdance dekat jalan raya area sabak bernam depan masjid dekat-dekat dengan kolej komuniti. .

Nie first gambar kteowg amek dari belakang kiri orang panggil kechik,shafiq,panjang,shafiq akmal,aku,ayin and aeez. .

Nie gambar yang kedua pulak macam biasa start dari belakang kiri shafiq,yang belakang sekali panjang depan panjang shafiq akmal depan dye pulak aku sorry kalau tak nampak depan aku pulak ayin sebelah dye amer depan sekali yang gaya model tu kechik lah. .tapi aeez mana erk ? Dye ape lagi dye amek gambar lah. .
  
Gambar nie aku suka sebab ada cahaya lampu tu yang mantap. .haha. .aku nak sebut da nama yang aku sebut tadi pandai-pandai lah kowg cari k. .huhu. .

 Nie gambar yang second pulak tengok aksi kteowg macam gila-gila cikit kan. .haha. .

 Nie gambar last sekali aksi last kteowg lah. .haha. .Aku pon da xde benda nak citer da cukup lah sampai sini naik bosan pulak aku citer lama-lama nanti keowg pulak tak larat nak baca. .haha. .oke lah kalau aku ada citer lagi aku share dengan keowg k. .hee. .Chow!!

Thursday, 14 April 2011

15/4/2011

         Mood nak balik aku bosan duduk sabak bernam. Sabak bernam tak de ape yang best kampung ulu pon ada jugak lah. .hahaha. .
 
            Yang malam selalu buka 24 jam 7eleven jela. .Memang aku selalu pergi situ lah kalau malam nak beli air kalau da dahaga paling kurang pon bawa keluar duit tok beli air saja RM2.40 jea. .

            Tu jela aku nak citer time aku dekat sabak bernam pada tarikh ini. .hahaha. .sorry kalau pendek je citer aku nanti kalau ada citer best or mergarut aku citer dekat keorang k. .hee..

Saturday, 9 April 2011

BuDaK BaRU!

Izzat Bin Shahbudin panggil 'Ez's' jea.Anak daripada Shahbudin Bin Zakaria dilahir dari perut mak aku Sarina Binti Abdul Majid lokasi lahirkan aku perak kerturanan cina bangsa melayu agama islam umur 19 duduk di kuala lumpur keramat au 3.

Belajar di KOLEJ KOMNUITI SABAK BERNAM cos seni bina sijil moduler kebangsaan dalam masa 2 tahun..FULLSTOP!!!!